20 предмети за просперитет: Според баба Ванѓа треба да ги имате во домот

Додека Баба Ванѓа била жива, таа честопати била прашувана од луѓето кои амајлии треба да ги чуваат во својот дом за да се заштитат од уроци, од лоши и завидливи очи.

Таа ги споделила со сите кои се оние предмети кои донесуваат среќа, ксмет и успех во домот, доколку се обвинети за позитивна енергија.
Според нејзините зборови и совети до оние на кои им треба надеж и поглед кон иднината, јасновитката ги посочи овие 20 материјални работи:

Мед: Ванѓа рекла: „Мед во куќата - просперитет во куќата“. Од памтивек, се верува дека повеќето луѓе имаат мед дома. Овие се невидливи суштества кои го чуваат мирот и удобноста на вашиот дом.

Песочен часовник: Големата јасновитка Ванѓа рекла: „Времето кое застанало во чаша и станало песок, можете да го контролирате како сакате. Ако можете да скротите песочен часовник, нема да жалите за времето. Тој ќе стане ваш сигурен пријател, кој во тешка состојба секогаш ќе ви каже што да правите. Исто така, песочниот часовник е домашна декорација која секогаш го привлекува окото. Ако немате песочен часовник во вашиот дом, тоа значи дека не се грижите за времето на луѓето во куќата, не ги исполнувате ветувањата и не се плашите од староста. Луѓето се или горди или едноставно не знаат дека може да им се помогне. Песочен часовник треба да им се даде на оние што искрено сакаат помош “.

Огледало: „Кружното огледало добро се сеќава. Ако такво има во куќата, тогаш среќата нема да истече, туку ќе остане во огледалото “, рекла Ванѓа.

Свеќи: Во разговорите за енергија, јасновитката Ванѓа рекла: „Свеќите ќе им помогнат на луѓето да ја зачуваат и одржуваат енергијата во куќата. Свеќите, изработени од восок, имаат навистина голема моќ. Ќе ви кажам каква свеќа за што треба да ја користите, но мора да бидете претпазливи со ова знаење, бидејќи моќта на свеќата може да ви помогне, но може и да ви наштети ако е злоупотребена “.

Финикова палма и врба: Познатата баба Ванѓа рекла: „Палмата расте од семе. Нека таа ве заштитува и чува дома и секогаш славете го Христа. Врбата да се чува дома од година во година, од година во година. Ќе донесе добрина, богатство и успех во сите ваши потфати. Таа ќе биде ваш прв пријател и помошник. „Засадете семе од палма и оставете го да расте. Се верува дека Финиковата палма е свето растение кое го чисти домот, кое шири добрина и чистотата, ѝ ја одвраќа нечистотијата.

Килибар: Ванѓа не учи: мора да имате замрзнато сонце во куќата, рефлектирано во смолата. Бидете сигурни да земете килибар за да ја разјасните главата и судбината на сите.

Индикатор за ветер: Големата баба Ванѓа споделила: „Секој што може да се справи со ветрот, ќе живее и нема да знае за тага. Оној што може да направи ветрот секогаш да дува во својата насока, никогаш нема да биде осамен и несреќен. Ако сакате да пронајдете среќа - прашајте го ветрот за тоа. И да, научете како да разговарате со него.“

Чизми: Во приказната за тоа како треба да се справите со судбината, големата јасновитка Ванѓа рекла: „Судбината е добра девојка, таа не е алчна за подароци. Треба само да ѝ помогнете да покаже љубезност. Купете си пар чизми и не бидете тажни за ништо, таа ќе ви биде гостинка и ќе ги облече “.

Кука: Ванѓа рекла: „Земете челична кука и уловете ја рибата на среќата и ксметот, риба што ќе ги исполни сите соништа и желби. Исплетете ја својата судбината - колку е поубава плетенината, толку поинтересен ќе ви биде животот “!

Птица на среќата: Големата Ванѓа рекла: „Среќа во домот ја носи птица, ставете дрвени играчки во форма на птица над креветчето на детето, нека ги гледа. Птицата на среќата ќе го заштити, ќе му раскаже приказни, ќе му ги исуши солзите. А тоа ќе се смее, ќе погледне во неа и ќе ја посочи со палецот.

Лук: Ставете лук во аголот на обичната просторија, во близина на таванот, за да ве заштити од зли духови: „Ако сакате да се заштитите себе си и својата куќа од уроци и зли духови, исплашете ги со лук. Тие не го сакаат и се плашат од него, а во куќата каде има лук, ѓаволот никогаш не може да остане.“

Сукало: „Исукајте ја вашата среќа на сукалото, рекла Ванѓа. Нека одлета сè што е слабо и старо, нека остане новото и острото, добро составеното, да биде со вас во животот. Имајте во домот сукало! Ќе ве заштити од зли духови и ќе ви донесе пари!“

Сапун: Ванѓа за сапунот рекла: „Вие живеете брзо, се плашите дека нема да успеете навреме и навистина ги преземате работите површно. Имате ли нешто против да поминете неколку минути, обидувајќи се да размислите за суштината на нештата што толку често се дел од секојдневниот живот? Користете сапун само за физичко чистење, но во реалноста може да ви даде многу повеќе. Обичен сапун дефинитивно треба да имате во вашиот дом, ќе ви служи верно и ќе ги измие сите зла и нечистотии. „Побарајте во продавницата обичен сапун - без никакви хемикалии, само со природни состојки.“

Трска: Големата Ванѓа рекла: „Ако сакате да ги однесете проблемите подалеку од вашиот дом, не заборавајте да земете трска, која ќе ви биде верен помошник. Трската ќе ја задржи енергијата што живее во вашата куќа добро и ќе ви помогне да се ослободите од лошата енергија “.

Јаболка: Ванѓа рекла: „Ако сакате куќата секогаш да биде полна со многу среќа и просперитет, проверете дали секогаш има јаболко во кујната што ќе му служи на сечие добро “.

Потковица на влезот - за среќа: Првиот предмет за просперитет што мудрата баба Ванѓа го рекла е потковица. „Држете потковица на влезот за среќа и успех и ќе го пронајдете патот до вашиот дом, коњот носи ксмет, а на коњот му треба - потковица“.

Шкрги: „Исушената шкрга од риба носи богатство во домот и задоволство на сите. Секој што може правилно да ја чува, нема да знае за тага. Само многу е важно да се скрие амајлијата правилно, во спротивно може да ја уништи целата своја магична моќ “, истакнала Ванѓа.

Ѕвонче (изработено од сребро или челик): Претставниците на злите сили се кукавички суштества кои сакаат тишина и се плашат од гласни звуци. Особено е лошо ако звуците се повторуваат периодично, така што треба да има ѕвонче во секој дом “, тврдела Ванѓа.

Клопче волна: Големата Ванѓа рекла: „Дали сакате да го пронајдете патот до среќата? Дали сакате да се чувствувате постојано корисни во овој живот? Дали сакате вашите најблиски да бидат со вас? Не заборавајте да чувате клопче волна во вашата куќа.

Игла: „Против уроци за да се заштитите себе си и вашите најблиски, потребно е да користите игли“ - рекла Ванѓа.

Извор: edna.bg

„Не барајте премногу - не можете да ја платите цената“: Предвидувања на баба Ванѓа за животот