Бидете дама: Како да не изгледате евтино

Во последно време, проблемот со приливот на евтини жени дефинитивно беше опиплива и многу дебатирана тема. Всушност, дали жената е евтина воопшто не зависи од цената на нејзините чевли или од нејзиниот модел на телефон.

Ви ги откриеме највпечатливите знаци што ја прават жената евтина, а на кои таа не обрнува внимание.

Акцент на ароганција кон персоналот

Таквите жени си дозволуваат да бидат груби кон келнерите, продавачите, хотелските администратори, таксистите и сл.

Занемарување на луѓето од внатрешноста

Има само еден пристоен град за евтина жена, а тоа е главниот град. Таа кога зборува за градовите од внатрешноста го прави тоа со злонамерна насмевка. Таквите жени, најчесто потекнуваат од село, но вешто го скориваат тоа.

Евтина жена се однесува на јавно место како да нема никој наоколу

Тоа е жена која си ги мести панталоните, градникот или хулахопките пред сите, зборува гласно по телефон, но може и да започне кавга со својот соговорник на јавно место. Нејзиниот говор најчесто е полн со жаргон и непристоен јазик.

Деноноќно демонстирање на аспекти од нејзиниот живот на социјалните мрежи

Таа има десетици отворени профили на скоро сите социјалните мрежи.  Секој ден објавува огромен број на фотографии од нејзините неспоредливи луксузни атрибути, од автомобили, кои, се разбира, не се нејзин имот. Невозможно е да се измери нејзиното вистинско богатство од овие фотографии, бидејќи таквите жени се застапени само на статусни места.

За нејзе одењето во клуб е предизвик

Таквата жена сигурно ќе се обиде да се качи на барот или да најде столб за да ја покаже својата убавина. Точно тоа, често има спротивен ефект. Да, и тешко е да се однесуваш стабилно по испени неколку коктели еден по друг.

Несоодветен изглед

Евтина жена секогаш се труди да биде „на пазарот“, дури и кога талка по конзервите за ѓубре. Таа се вози во метрото во кожен капут, купен на заем или е измолено од маж и, таа исто така, е луда за брендирани работи. НО, на крајот на денот нема свој стил.

Евтината жена не излегува без шминка никаде

И, не е важно што пренатрупената шминка и маникир ја прават вулгарна и изгледа особено смешно, но никогаш од домот не излегува без малку повеќе шминка, без оглед на тоа дали оди на родителска, на прошетка, на работа, во парк, на фитнес или во некој клуб навечер. Повеќе слојната шминка кај неа е задолжителна без оглед за кој повод се подготвува, таква жена и до маалската продавница повеќе од половина час се шминка за да си купи леб или кисело млеко.