Драга жено, сè што должиш, си должиш прво на себе

Драга жено, сакам да ти кажам да се прифатиш таква каква што си, затоа што си убава таква каква што си.

Фрлете ги сите идеи за тоа како жената „треба“ да изгледа или да се однесува, бидејќи вистината е дека не постои универзален модел на женственост. Секоја жена е единствена и посебна на свој начин. Прво и основно, разберете дека си ја должите среќата себеси. Вие сте како оган, како огниште, канал на креативна енергија. Вашата основна улога во животот е да го одржувате тој оган жив, да дозволите светлината и пламенот да прочистат и осветлуваат сè што ве опкружува.

Ова не е себично, туку суштинско за вашата благосостојба. Не дозволувајте вашата среќа да зависи од маж или која било друга личност. Само кога ќе научите да се грижите за себе, да си дадете исполнетост и да се чувствувате добро во своја кожа, ќе можете да донесувате здрави одлуки за вашето партнерство. Вашата независност и самостојност не значат дека не сакате да бидете со некого, туку дека сакате да бидете со некој кој ве цени и почитува такви какви што сте.

Ако одлучите да следите маж на вашиот пат, тоа не значи дека се понижувате. Тоа е можност да бидете светлина и поддршка за неговото патување, но само ако е свесен и за неговиот пат и ако вашите насоки се совпаѓаат. Не брзајте, вистинскиот партнер ќе дојде кога ќе бидете подготвени. Вашата судбина може да опфати период на независност и расчистување од непотребните товари за да можете да ја препознаете вистинската љубов.

Запомнете дека вашата светлина може да има многу форми. Таа може да биде нежна и суптилна, но и одлучна и остра кога е потребно. Не плашете се да ја искористите вашата женска сила и енергија. Прво научете како да управувате со себе, бидејќи тоа е вашата најголема сила. Кога ќе научите да го водите животот според вашите сопствени вредности и вистински желби, вашата светлина ќе привлече луѓе кои ја ценат вашата автентичност и го поддржуваат вашиот пат.

Нека вашата светлина биде вашиот водич во животот. Не треба да управувате со другите, туку фокусирајте се на управувањето со себе и да ја сфатите вашата целосна женска моќ. Оставете ги идеите за тоа како „треба“ да бидете и станете тоа што сте со гордост и самодоверба.


Фото: pexels