(ФОТО) Скромно дете приврзано за бабите: Документарецот за Боки 13 што самиот си го нарача

Го правам тоа затоа што можам. Можам затоа што сакам. А, сакам затоа што вие рековте дека не можам! Со оваа изјава почнува документарниот филм за Бојан Јовановски кој на „јутјуб“ е објавен пред три години. 

Под објавата стои и краток текст во кој Боки 13 се претставува како гласноговорник во борбата за човекови права, голем противник на дискриминацијата во секој поглед, храбар критикувач на политичко-општествените случувања и скромен хуманист. 

Во еден дел од документарецот што „првиот човек на меѓународната асоцијација за човекова и социјална заштита“ сам си го нарача и го сними, се вртат стари семејни фотографии на кои Јовановски е прикажан како скромно и сосема нормално дете кое било исклучително приврзано за бабите. Во продолжение погледнете дел од нив.