,

Ги броев прстите на раката на син ми и не верував: Приказна на мајката која роди мал херој

„Кога бабиците ми ја соопштија веста, помислив дека сум зашеметена од анестезијата и породувањето!

Потоа, јас самата започнав да ги бројам прстите на мојот син и имаше по шест од нив! Сè уште не верував и мислев дека сето тоа е сон, сè додека бабиците не ми го потврдија тоа повторно“, изјави Шерон Рос од Белфаст за „Сан “.

Нејзиниот син Тејлор денес има три и пол години и е роден со дупка во срцето. Покрај тоа, тој имал само еден, наместо два срцеви залистоци. Покрај тоа, тој имал шест прста на рацете. Тејлор морал да оди на операција на отворено срце на само четири дена возраст со цел лекарите да му го спасат животот.

Роден е без две нозе и една рака: Приказна за едно совршено момче чија мајка никогаш не се согласи на абортус (ФОТО)

„Тој е мал за својата возраст и малку доцни со развојот. Роден е со еден вид аутизам, срцево нарушување и полидактилија“, вели Шарон.

„Роден е со царски рез, а вишокот прсти беше изненадување за сите нас. Што се однесува до мене, тој беше совршен на начинот на кој е роден, но сепак решив да ги отстранам тие вишок прсти за подоцна да не се соочува со навреди“, вели Шарон.

Тејлор се справила со многу тешкотии и покрај мрачната прогноза на лекарите, а Шарон играше клучна улога таму.

„Бидејќи страда од аутизам, се сетив дека можам да му направам посебна просторија од оставата.Тој е чувствителен на разни светлосни стимули, а јас ја прилагодив за тоа оставата, за да му одговара. Тоа е сега куќичка за нашите момчиња, им ставив многу ламби лава затоа што Тајлер ги сака, како и сите трепкачки сијалици. Тие исто така имаат свој телевизор. Смеењето на Тејлор е нешто што прави сè да вреди “, заклучува Шарон.

Докторот ни предложи абортус, а на крај се случи чудо: Приказна за момчето родено со неправилно срце