ГРЧКИОТ ХОРОР ВО 10 ФОТОГРАФИИ

Чад од огнената стихија се издига над атинскиот Акропол

Пожарникар пред запалена куќа во Кинета

Спасувачи и волонтери помагаат на локално население во селото Мати

Човек поминува покрај запалени автомобили утрово во Мати

Асимина Псалти (87) пред нејзината куќа

Пожарникари во потрага по исчезнати лица во близина на плажата на Мати

Грчкото национално знаме се вее над една од опожарените куќи

Воздушен приказ на уништените градби

Пожарникар со куче извлечено од опожарените куќи

Сообраќаен метеж во близина на Кинета


Извор: CNN NBCNews