КОРОНАВИРУСОТ ЈА ОДЛОЖУВА ВЕКОВНАТА ТРАДИЦИЈА: Викендов ќе нема Карневал во Струмица

Се поизвесно е дека вековната струмичка традиција годинава нема да се одржи.

Последен збор сепак ќе има Владата која на денешната седница ќе треба да се изјасни околу Карневалите во Струмица и Прилеп кои се одржуваат со години за време на Прочка.


Традицијата која за миг внесуваше ведрина во градот и ги оттргнуваше мислите на луѓето од секојдневните грижи, во стилот на карневалот во Рио најверојатно ќе се одложи. Ова е и став на Општина Струмица од каде за „Фактор“ велат дека ја чекаат одлуката на Владата.

Повеќе информации прочитајте на Фактор.мк