„Мојата снаа реши дека не сум добредојдена на роденденот на внукот, а ова ми го кажа синот“: Исповед на баба од Србија поради која луѓето збеснаа

Фото: Profimedia

Свекрвата и снаата не се сакаат по природата на нештата и меѓучовечките односи, многу девојки растат со предрасуди дека нивната свекрва ќе им биде „вечен непријател“, многу мајки се убедени дека жените што нивните синови ги избираат за партнери не ја заслужуваат нивната љубов и наклонетост. Затоа и не е чудно што често читаме за тоа во исповеди на Интернет или слушаме од мајки, баби, соседи. Голема бура предизвика една објава на Твитер, во која свекрва се жали дека снаата ѝ забранила да дојде на роденденот на нејзиниот внук.

- Раѓаш шест деца и кога некои основаат свои семејства, снаата одлучува дека не си добредојдена на роденденот на внукот, а тоа сабајлето ти го соопштува синот - стои во споменатата објава на Твитер, иако причината за ваквата постапка на снаата досега не беше откриена.

Под објавата се појавија бројни коментари во кои најмногу се обвинува синот што не застанал во одбрана на својата мајка.

„Прво, јас би заминала заради детето и би ми било гајле, заради детето. Второ, би им направила хаос таму. Трето, посебно би го засрамила своето дете! Брои до 10! Среќно! Јас сум со тебе“, стои во еден коментар.


Други беа на ставот дека жената треба да се запраша дали е таа виновна што не била поканета на роденденската забава на нејзиниот внук.

„Кој знае зошто ти е забрането. Има секакви свекрви и воопшто не се сомневам дека имале добра причина. Треба да ја слушнеш и другата страна", „Треба да го реши тоа со својот син. И треба да се види дали има некаква вина од негова страна затоа што снаата и синот не сакаат да им се приближи на своето дете. А не да ја префрла вината само на снаата." напишаа.

Извор: zena.blic.rs