Најдобрата другарка е како сестра, но родена од друга мајка

Кога имате најдобра пријателка тогаш никогаш не сте сами. Имате некој што ќе ве сака и секогаш ќе биде тука за вас. Кога имате најдобра пријателка, тогаш имате некој што е вашето друго јас, ваша поддршка и ветер во грб.

И сето тоа се наоѓа во една жена, која не ти е родена, но е толку прекрасна што може да ја замени твојата сестра, која мајка ти не ти ја родила.

Најдобра пријателка е некој што знае како да ве разбере. Таа е некој што ќе те сака дури и кога не се сакаш себе си. Вашата најдобра пријателка секогаш ќе знае кога да ве прегрне и утеши.

Таа ќе биде со вас дури и кога сами нема да можете да се истрпите и кога мислите дека целиот свет отишол по ѓаволите. Таа е некој што ќе ти се најде кога сите ќе ви свртат грб и ќе ви биде најдобра пријателка.


Таа е некој што ќе ве држи за рака кога тоа најмногу ве боли во животот. Најдобра пријателка е некој што ќе ги чува вашите тајни и секогаш ќе ви кажува каде грешите.

Таа ќе биде вашиот вистински ангел чувар и ќе ви ја докажува својата пријателска љубов секој ден. Постојат овие прекрасни пријателства во кои стекнувате и пријател и сестра и ја сакате како да ја родила вашата мајка.

Тоа е нешто посилно од љубовта, бидејќи никогаш нема да ве изневери и измами, како што би можел мажот. Најдобра пријателка е некој што секогаш останува тука, во добро и во лошо.

Вистинска среќа е да имате таква пријателка во животот и да ја градите таа врска. А круната на тоа пријателство е ако вашата најдобра пријателка еден ден ви биде кум на свадбата.

Тоа е еден од најубавите начини да и се заблагодарите и да го крунисате вашето долгогодишно пријателство. НАЈДОБРИОТ ПРИЈАТЕЛ е како СЕСТРА, која мајка ти не ја родила!


Понекогаш се случува целиот живот да го поминете повеќе со вашата најдобра пријателка отколку со вашата сестра. Затоа најдобрите пријателки буквално се како родени сестри.

Најдобра другарка е некој што ќе ви покаже дека сè уште има добри и вистински луѓе. Таа е некој што нема да стори ништо од корист, туку од љубов.

И никогаш не заборавајте да и се заблагодарите за сè што направи за вас: за секоја утеха, за секој совет и насмевка на лицето.

И бидете сигурни, и целиот свет да пропадне, вашата најдобра пријателка секогаш ќе остане покрај вас.

Дури и ако животот ве раздели, ако одите во различни делови на светот, секогаш ќе бидете блиски со срцето.

Тоа е прекрасно пријателство кое никој не може да го уништи, ниту време, ниту луѓе, ниту далечина, ниту километри.

И, целиот свет да ви го сврти грбот, бидете сигурни дека вашиот најдобар пријател нема.

Затоа што кога имаш најдобар пријател, тоа е како да имаш сестра, која мајка ти не ја родила.


Фото: freepik.com

Може да ве интересира:

Не заборавај дека си една во милион: Емотивно писмо за најдобрата пријателка