Спие со шефот, но се плаши од иднината: Не знам што да правам затоа што се вљубив

„Сакам да му кажам како се чувствувам, но не сакам да го уништуваме нашето пријателство“


Во последните шест месеци, таа има интимна врска со својот шеф. Првенствено, тие се согласиле да имаат секс без обврски, но таа се вљубила во него ...

- Јас имам 26 години, а тој има 38 години. Тој исто така има 8-годишен син и повеќе не живее со својата сопруга. Тој ме вработи минатото лето и многу брзо нашата врска прерасна и во интимна - ја започнаla својата исповед млада жена која сака да остане анонимна, а пишува за помош кај блог на психолог.

- Не бев во врска, а тој беше оженет, иако беше очигледно дека не е како што треба кај него дома. Бидејќи двајцата сме комуникативни, тој почна да ми верува. После работата, честопати се дружевме на пијалак.
Тој ми рече дека му недостига блискост на физичка врска и ме праша како се справувам со тоа што сум сингл. Го зедов како лично прашање, но ѝ му одговорив дека ми недостасува секс.
Тој посочи дека сака да имаме факултативен однос, односно само секс без обврски. Размислив, но прифатив. Ме привлече физички, како што го привлекував очигледно и јас.

Почнавме редовно да се состануваме, на почетокот кај мене затоа што тој во тоа време сè уште живееше со својата сопруга. Потоа избувна пандемијата на коронавирус, па не се видовме некое време. Сега работиме од дома, но во контакт сме. Дури и се сретнавме неколку пати, и покрај ситуацијата.

Тој веќе не живее со својата сопруга и синот, а моите чувства кон него од ден на ден растат. Јас сум заљубена до уши. Сакам да му кажам како се чувствувам, но не сакам да го уништам нашето пријателство.
Многу сум збунета и не знам како да му признам сè, бидејќи тој рече дека сака секс, а не емоции. Што да направам? – прашува младата жена.


Одговор: Вообичаено во врски кои се засновани само на секс без обврски, со текот на времето тие стануваат повеќе од тоа.
Тој е во фаза на решавање на врската со неговата сопруга и можеби не е емотивно подготвен да скокне во сериозна врска, а тоа може да биде стресно и за неговиот син.
Ќе ви биде тешко да ги скриете чувствата, затоа бидете искрени со него, но знајте дека тој знае дека вашата врска може да влијае на успехот на компанијата, затоа бидете подготвени ако тој ве отфрли.
Ако тој продолжи да инсистира само на сексуален однос, најдобро е да се стави крај на аферата затоа што ќе страдате се повеќе со текот на времето, ѝ одговори психологот.

Извор: telegraf.rs

Мажите никогаш нема да престанат да ги прават овие работи 

Изневерувањето и работното место