(ВИДЕО) Снимка од дрон ја покажува библиската катастрофа во Грција

Ден по големите пожари кои одземаа 76 човеки животи, а околу 100 се водат за исчезнати, Грција праќа апели за солидарност и воздржаност од ширење на дезинформации за починати и исчезнати лица.

Медиумите објавија голем број фотографии и видеа од опожарените места, а сега се појави и снимка од дрон, која го покажува целиот ужас од огнената стихија. 

Библиска катастрофа во околината на Атина.