Вљубена жена никогаш не го прашува партнерот за овие работи

Многу често, кога жената се вљубува, станува исклучително ранлива. Кога нејзините чувства ги замаглуваат нејзините мисли, таа почнува да мисли дека е на иста бранова должина со партнерот и може да зборува со него за се што и да доаѓа на ум.

За жал, тоа воопшто не е така!

Постојат неколку прашања што не треба да ги поставувате на вашиот партнер за ништо на светот. Незначителни прашања можат да доведат до сериозни несогласувања во врската со кои ќе биде многу тешко да се справите.


Зошто не си дома?

Никој не забранува да се грижите за благосостојбата на вашиот сакан. Но, вашата грижа и трогателната возбуда мора да бидат изразени на вистински начин.

Таквото прашање му дава на човекот непријатно чувство дека е под контрола и дека барате детален извештај од него.


Зошто сме заедно?

Подобро е да не се оди подлабоко во основните мотиви.

Добро е да се знае дека за чувства не треба причина, а комплиментите мора да се бараат на еден сосема поинаков начин.


Дали си ме изневерил?

Да ја смирите празната љубопитност, немате трпение да чекате да слушнете друга исповед за љубов и заклетва за верност. Но, што ако партнерот признае дека ве изневерувал и дека го криел тоа долго време од срам?

Ваквата искреност е малку веројатно да ја зајакне вашата врска, зар не?


Што ќе направиш ако те изневерам?

Таа го поставува ова прашање од нејзината романтична желба да се слушне: „Јас нема да дозволам некој да те допира! Ти си моја!“. Сепак, многу мажи веднаш ќе го сфатат таквиот интерес како прикриен прием на својата партнерка дека таа има друг.

Резултатот ќе биде сомневања, сцени на љубомора и разделување.


Дали твоите пријатели се поважни од мене?

Не треба да ја барате најсуштинската улога во животот на вашиот сакан. Ова го става во потреба да направи непријатен избор.

Тој нема да сака да се откаже од кој било дел од неговиот свет за да ги задоволи вашите себични барања.


Не сакаш да се ожениш  со мене?

Дискутирањето за слобода на еден ерген многу лошо се одразува на неговата желба да ја продолжи својата врска со толку тврдоглава жена.

Подобро е да му се даде можност самостојно да ја преземе иницијативата без да му дадете јасни услови. Само ќе го исплашите, ако настојувате на брак.

Понесете ја идејата за брак поинаку: постепено и на поактивен начин.