Во нејзин стил го прослави роденденот: За Стојна Костовска годините се само бројка

Познатата македонска актерка Стојна Костовска, прослави роденден. Актерката во нејзин стил, го прослави нејзиниот јубилеен роденден.

Облечена во фустан со весели бои, ужива во пролетта во нејзиниот прекрасен двор со цвеќиња.

„Недела, еден миг од мојот живот“, напиша на актерката на фотографиите.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstojna.kostovska.9%2Fposts%2Fpfbid02QpWdVoqocgi7zckPDNpeEwrFkQNPUneuk131xmmwVQpNRGUVuujwgZuPdeTnM1Rvl&show_text=true&width=500" width="500" height="250" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Костовска е пензионирана актерка која ја познаваме по голем број улови во Македонските народни приказни, а нејзиниот глас беше препознатлив во популарната хумористична, сатирична радиоемисија „Хихирику“ која се емитуваше на Македонското радио, но и по многу улоги на сцената на Македонскиот народен театар.

Стојна Костовска прослави 70-ти роденден, а во февруари со нејзиниот сопруг Зоки прославија 45 години од брак.

Фото: Фејсбук

Актерката Стојна Костовска слави годишница брак: „45 години во добро и лошо, секогаш заедно“