Двојката Спасиќ има 6 деца и постигнува сѐ: Тајната е во љубовта

Фамилијата Спасиќ од Крагуевац, е далеку од клише фамилија. Дарко е амбулантен техничар и свири во бенд, а Ана е економист и најубава мајка во Шумадија, а заедно се родители се шест деца!

Нивниот ден е исполнет во целост и постојано се на нозе, а клучот е во љубовта и делењето на обврските.

- Секој нè прашува како успеваме да постигнеме, тајната е дека сите ние многу се сакаме, ги делиме обврските и се правиме заедно- вели Ана Спасиќ (36) за српски „Блиц“.

Ана на натпреварот „Лепа Шумадија", меѓу 200 мајки, беше избрана за најубава. Со својата сопруг, Дарко, е во брак од 2002 година и досега имаат шест деца, а тоа можеби тоа нема да биде крај.

Најстарото дете веќе оди во средно училиште, а најмладото има само година и пол, па одговорностите на родителите се различни и бројни.

- Најстарата Милица е прва година во Втората Гимназија во Крагуевац и е одлична атлетичарка во клубот „Раднички". Теодора е осмо одделение. Таа е талентирана за сликање и посетува уметнички часови во Младинскиот центар во Крагуевац, а во исто време тренира атлетика, како и нејзините сестри Анастасија, Марија и Милица. Анастасија е музички надарена, заврши три одделенија на ниже музичко училиште. Таа е шесто одделение. Марија е одлична ученичка во трето одделение. Ѓурѓија има три години, а Гаврило е најмал и има година и пол - раскажува Ана за своите најмили.

Оваа убава жена успева да постигне сè. И да се грижи за нејзиниот изглед, и да оди на работа, да готви, да го чисти домот. И, се разбира, да ги воспита своите деца.

- Мојот сопруг и јас се бориме. Тој работи дополнителна работа. Рокер е и свири во бенд за да заработи дополнителен приход за семејството. Економски тоа не е лесно, иако сме просечно семејство. Планиравме да имаме многу деца. Мислевме три, четири, но ете имаме подарок од Бога. Сега сме осум во семејството. Имаме доволно сила и волја за тоа. Бременоста ја поднесував одлично, и не е исклучено дека ќе имаме повеќе деца - вели најубавата мајка на Шумадија, низ смеа.

Членовите на ова семејство се грижат едни за други, поголемите деца помагаат околу помалите. Вистински пример за хармонија и љубов.

Фото: Н.Раус/ РАС Србија