Како да се шминкате ако сте склони на алергија?

Ако имате проблеми со алергии и очите ви се црвени, тогаш наместо црно моливче, на очите ставате тегет и црвенилото нема да биде изразено. 

Пред да ставите пудра, во случај на алергија, нанесете и коректор за подочници. 

Но, знајте помалку значи повеќе. 

Со серуми, маски и креми, хранете ја кожата околу очите. 

Наместо на јаболчиците, фокусирајте се на делови каде е тоа потребно како очи и нос.