Кажете кои се вашите 6 желби за 6-от роденден на Капитол мол!

6 години љубов, насмевки и убави мигови со Капитол мол се прославуваат 6 дена

Капитол мол во овие 6 години прерасна во срцето кое најсилно бие во општина Аеродром. Стотици илјади посетители и безброј семејни мигови го исполнија молот со среќа низ годините. За да се прослави ова прекрасно постоење Капитол мол организира 6 дневен роденден исполнет со забава, изненадувања, попусти, танци, подароци и музика. Тој ги исполнува вашите 6 желби за својот 6ти роденден.

Една од тие желби е патување во Истанбул кое Капитол мол го прави заедно со Escape Travel Agency. Сѐ што треба да направите е да одговорите на едно кратко прашање на постот кој се отвора со овој линк: https://cutt.ly/Ee5QXyC

На 12ти декември, во 12.00 часот, по случаен избор на Фејсбук ќе бидат објавени 20 потенцијални добитници на патување во Истанбул на истиот пост, кои ќе имаат едноставна задача на 14ти декември на првиот кат во Капитол мол да го свртат роденденското тркало и да го освојат патувањето во Истанбул.

Од добиените коментари на овој предизвик воочливо е дека Капитол мол 6 години е нераскинлив дел од Аеродром. За тоа да го прослави оваа година за сите посетители е подготвена супер агенда од 12ти до 17ти декември 2019:


Четврток - 12.12.2019 / 18.00 – 20.00 часот

Daniel Klein настан by B-Watch – луда забава, добра музика и подароци / 18.00 ч.

Петок - 13.12.2019 / 18.00 – 21.00 часот

Фотографирање со ликовите од цртаните / 18.00 ч.

Роденденски Face Painting / 18.00 ч.

Детска работилница со Просветно Дело: „Мојот подарок за Капитол мол“ / 18.00 ч.

Жонглерско роденденско шоу / 19.00 ч.

Сабота - 14.12.2019 / 13.00 – 18.00 часот

Eat the Beat танцов перформанс / 13.00 ч.

Dance Show со Aqua Dance studio / 14.00 ч.

Детска работилница со Просветно Дело „Среќен роденден Капитол мол“ / 15.30 ч.

Дување на роденденска торта од 66 мафини со кујната на Cooking with Branko и вртење на Роденденско тркало за доделување на патување во Истанбул со Escape Travel Agency / 16.30 ч.

Роденденска дружба со „Светот на Биби“ / 17.00 ч.

Недела - 15.12.2019 / 12.00 – 15.00 часот

Роденденска претстава „Изненадување“ – детска, интерактивна, музичко – драмска претстава со роденденска тематика / 11.00 ч.

Детска работилница со Просветно Дело „Празниците се ближат“ / 13.00 ч.

Понеделник - 16.12.2019 / 18.00 – 21.00 часот

Традиционална крводарителска акција со Црвен крст и Институт за трансфузиона медицина

И најважното! Роденденски шопинг и попусти во Капитол мол од 12ти до 17ти декември 2019.

Уживајте 6 дена, исполнете 6 желби за 6-от роденден на Капитол мол.