На син ми му ја покажав куќата во која живеев, а тој се исплаши: Роналдо го соочи синот со минатото

Кристијано Роналдо е еден од луѓето кои од ништо постигнале многу. Живеел во сиромаштија во Мадеира каде што и се родил, во тешки услуви, а како дарба од Бог го добил талентот за фудбал. Тој талент не го земал здраво за готово, туку тренирал три пати повеќе од останатите и го постигнал сето она што го има денес. Тој е еден од најдобрите фудбалери во историјата.

Денес има осигурана егзистенција и за своите правнуци, а на синот Кристијано Јуниор одлучил да му покаже дека на него не му паднло се од небо и дека морало да се бори за егзистенција и слава. Го однел синот на патиштата од неговото детство, во Мадеира, а потоа и во Лисабон каде се преселил кога имал само 12 години.

Повеќе на Хаштаг.мк