TОП ПЕТ ДЕСТИНАЦИИ ЗА 2019: Eдна земја е од Балканот

Консултантската компанија „Crossing Travel“ уште минатата година направи листа на топ 5 земји кои треба да ги посетите во летото 2019 година. Меѓу нив има и една држава од Балканот. 

Мјанмар

Познато е како „златен остров“ и место кое не е „расипано“ од туристи. Местото е полно со храмови, споменици, кои се симбол на различни култури. 

Колумбија

Можете да ги видите снежните гребени на Сиера Невада или да лежите на плажа. Може да се престојува и во хотел на Амазон, и да се набљудуваат делфините. 

Сеул, Јужна Кореја

Ова е микс на егзотика и модерен концепт. Има планини, храмови, и кујна која треба да ја истражите. 

Руанда

Не е евтино да се посети оваа земја, но вреди за секој денар. 

Црна Гора

Во препораките се најде и Црна Гора, со Свети Стефан. Се советуваат туристите да го посетат ова место.