Денес се можни чуда: Полната месечина на 12-ти декември ќе има значително влијание врз нашите животи

Денес, 12 декември 2019 година, имаме полна месечина, која астролозите сè уште ја нарекуваат ладна месечина. Тоа е значајно, затоа што носи со себе посебна енергија

12-ти декември ќе биде необичен ден од повеќе причини. Овој ден астролозите го нарекуваат ден на чуда, затоа што го отвора т.н. портал од дванаесет.

Еве детално објаснување зошто овој четврток е толку магичен:


Се отвараат портите на помрачувањето

Овој ден се смета за почеток на зимското затемнување, првото сончево затемнување ќе се случи на оваа полна месечина, на 12 декември.

Оваа ноќ има неверојатна сила бидејќи некоја нова енергија станува доминантна и започнува ново поглавје. Добро е да започнете со некои нови активности или планови што долго време ги одложувате. Овој ден би можел да биде пресвртница во вашиот живот. 12 декември е совршен ден за нови почетоци.


Волшебно поставување на ѕвездите: Венера, Сатурн, Плутон

Според астролозите, овие три ѕвезди се во идеален амбиент. Нивниот распоред создава можност за позитивен развој.


Ова е последната полна Месечина во деценијата

Ова е 12-ти ден во месецот, 12-ти месец во годината, а збирот на цифрите од тековната година, исто така, дава 12, (2 + 0 + 1 + 9 = 12).

Во однос на нумерологијата, 12 е посебен број кој има моќ затоа што е:

12 месеци од годината

12 хороскопски знаци

12-те најголеми богови и божици на Олимп

Племе на Израел (12)

12 Херкулејски подвизи

12 магични часови во еден ден

12 магични часови на ноќта

12 е број на идеали, мудрост на Универзумот, а 12 се верува дека е број на ангели и нивната моќ.


Се очекува обилен метеорски дожд