(ФОТО) Наши машки манекени кои ветуваат: Тежок пат до успехот

Работат и во странство. Нивните кариери се движат во нагорна линија и очекуваме да ги видиме на ревиите од познатите светски дизајнери.

Машкиот манекен треба многу повеќе да се потруди, па во текот на една недела може да посети само два или три кастинзи (бидејќи има малку кастинзи за машка мода) и да не влезе во потесниот круг. И да влезе, неговиот хонорар ни одблизу не е ист како кај манекенките.

Кај нас имаме машки манекени, но не може да се каже дека се ангажирани како нивните колешки. Овде нема машка мода како на Запад. Редуцирани се и дизајнерите и конфекциите кои прават машка облека. Некои од нашите манекени пробуваат својата кариера да ја „изодат“ и во странство. Засега добро им оди, но тоа е релативно. Ние им посакуваме успех!

Христијан Стојаноски

Работи во Индија, но често го има и кај нас, во рекламни спотови и кампањи. Тој е манекенот кој ветува многу на интернационален план.

Александар Златановски

Работеше неколку кампањи за странскиот пазар и најчесто го има на фотосесии за овдешните брендови кои имаат франшизи.

Павле Николовски

Претежно е во Белград или во Турција. Постојано има ангажмани. Засега е нај ангажираниот наш манекен.

Небојша Толески