(ФОТО) Жешки и хумани: Плакнете очи со Австралискиот календар со пожарникари

Од своите скромни почетоци, Австралискиот календар со пожарникари кој е основан во 1993 година за поддршка на Фондацијата на детската болница, обезбедуваа средства за истражување на изгореници на децата. 

Сега, по 27 години, Австралискиот календар за пожарникари собра над 3 милиони американски долари за разни добротворни цели.

Згодните пожарникари повторно ги покажаа своите жешки тела, но и својата нежна страна, позирајќи со животни.

Храбри, згодни и убави, пожарникарите кои секојдневно спасуваат животи, се навистина мелем за очи!