ГРАДСКО ЛУДИЛО: Автобусите се чекаат по 45 минути, ЈСП немале механизам да се справат

Граѓани  од главниот град кои утрово тргнаа на работа со јавниот градски превоз, на своите работни места задоцнија и по 45 минути, затоа што и по толку време ги чекаа „редовните“ линии во нивното место на живеење. Иако проблем има речиси секој ден, денеска гласно реагираа жителите кои го чекаат автобусот број 5 кој сообраќа од населбата Дексион до Ново Лисиче. Во таа насока, од Ѓорче Петеров до Центар, автобус немаше воопшто во периодот од 9.15 до 10 часот иако во обратната насока автобусите редовно сообраќаа.

„ Не е новина да доцни автобусот, особено во вторник и во петок кога има бесплатен превоз за одредени катергории граѓани, ама ова е навистина недозволиво. Да чекаш повеќе од 40 минути навистина не е во ред. Сме отишле и во други градови, во други држави кои се многу поголеми, па доцнења нема, реагираа граѓаните.

Од Јавното сообраќајно претпријатие за Фактор велат дека знаат за проблемот и дека како и денеска слично било и вчера.

Детали на ФАКТОР.МК