Иако ја тепал, го обожавала: Која била сестрата на Хитлер?

Паула Хитлер во 1930 година добила отказ од осигурителната компанија во која работела во Виена. Била вреден работник и сметала дека нејзината компанија ја цени. Не знаела зошто останала без работа. Причината била во нејзиното презиме, типично германско презиме која таа го пишувала на тој начин, но нејзиниот брат го пишувал поинаку.

Паула Хитлер е помала сестра на најомразениот човек во историјата. Наводно, во тој момент не знаела во што се претворил нејзиниот брат, а иако биле во контакт, не живееле заедно. Се гледале можеби еднаш до два пати во годината. Пред да стане позната како сестра на големиот лидер, Паула била најмладото дете во типичното семејство од средниот слој во Германија.

Целата приказна за сестрата на Хитлер ја имате на Hashtag.mk