Иницијатива од почит кон починатата ќерка: Се садат 111 стебла секој пат кога ќе се роди девојче

Кога му умрела ќерката, Сајам Сундар Паливал сакал да ги поттикне жителите на селото во Раџистан да слават и да ги почитуваат своите ќерка, па ја поттикнал иницијативата за садење стебла, која освен промовирањето на рамноправноста ја поттикнала и економијата во овој регион.

Во земјата каде што повеќе се слави раѓањето на момчињата, отколку девојчињата, малото село Пиплантри нуди освежувачка перспектива во желба да се променат втемелени ставови. 

Целата приказна на Хаштаг.мк