На туѓото плукаме, а од тоа собираме милиони: Колку се слушани песните на македонските ѕвездички?

Балканските музички натпреварувања создадоа многу нови ѕвезди и ѕвездички. Во секое имаше барем еден македонец кој со своите вокални способности ги освојуваше сите. „Ѕвездичките на Пинк“ е едно такво, а од него излегоа неколку сега веќе многу популарни ѕвездички.

Помеѓу нив се вбројуваат Трајче Ѓоргиев, Мартија Станојковиќ, Антониа Гиговска, Лина Пејовска, Сара Гиговска и многу други. Некои од нив веќе наголемо работат на своите кариери, а останатите повремено знаат да ја изненадат публиката со некоја преработка или пак новокомпонирана песна. Но, кај сите овие млади надежи едно нешто е заедничко - имаат барем по една песна, која можеме да ја слушнеме на радио станиците ширум земјава.

Сите детали од анализата на Хаштаг.мк