НАУЧНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНИ: Оваа жена ја има идеалната фигура

Британската манекенка и актерка Кели Брук (39) е жената со иделана фигура, според мислењето на научниците. Едно истражување на Универзитетот во Тексас покажало дека токму таа го има совршеното тело.

Параметрите кои биле земени в предвид се висина, тежина, должина на коса, облик на лице и други особини. Професорите дошле до заклучок дека облините се идеалот кој зрачи со здравје, убавина и кој ги привлекува мажите.

- Оваа жена навистина има природен изглед и е совршена во секој поглед - потенцирале тие.