Tаа е баба на две внуки: На 51 година изгледа како да има 25

Секој ден наидуваме на инспиративни приказни од животот на обичните луѓе. Сепак, нашата следна приказна не е сосема обична.

Станува збор за неверојатната Жаклин Бордо, 51-годишна жена и баба на две неверојатни убавици.

„Што е толку невообичаено во ова?“, прашуваат многумина.

Доволно чудно, изгледа дека има супер тајна што ја прави да изгледа вечно млада, и секогаш изгледа супер луксузно.

Жаклин е родена во Србија, заминала во Италија да студира. Завршила факултет и омажила за Италијанец со кој добила две деца. 

Никогаш не била во мирување - има свој бизнис, знае пет јазици и е одлична мајка на своите деца.

Жаклин е родена во сиромашно семејство, но секогаш  знаела што сака и работела напорно за да го оствари својот сон.

На пример, во младоста таа комбинирала обуки на два факултета и во исто време работела како келнерка и преведувачка.

Успешна деловна дама

Кога нејзиниот сопруг одмарал, таа почнала да го шири бизнисот. Сега тој ѝ носи одличен приход. Парите ги трошат за патувања и за лична нега. И резултатот е очигледен.

Жаклин има уште еден проект - профилот на Инстаграм. Никогаш не била заинтересирана за фотографија, но нејзиниот син Стефан и предложил да се обиде. Тој и зборувал дека нејзиниот стил и живот ќе бидат интересни за многумина.

За жал, Стефан починал пред неколку години. Но, таа продолжила да го одржува својот Инстаграм профил во спомен на нејзиниот син. Сега над 559.000 луѓе ја следат италијанската баба.

Најубава баба

Жаклин има ќерка и две внуки. Таа сака да поминува време со семејството. Редовно објавува слики од роднини и членови на семејството. Ниту нејзината ќерка, ниту нејзините внуки не ја нарекуваат „баба“. 

Списанието SUN дури ѝ ја додели титулата „најубава баба на светот“. Се разбира, ова е субјективна проценка затоа што никој не одржал вистинска церемонија за убавина.

Сепак, гледајќи ги фотографиите на Жаклин, тешко е да се замисли жена што може да се натпреварува со неа.


Тајната за убавината

Жаклин тврди дека не прави ништо посебно во врска со својот изглед. „Јас живеам нормален живот“, вели таа и додава: „Не можам да го замислам денот без чаша капучино или еспресо. Сакам да пијам вино, да си дозволам тестенини и пица.

Но, јас имам некои тајни. Никогаш не вечерам и пробувам што е можно помалку да јадам од порцијата. Јадам само појадок и ручек. И секогаш спијам најмалку 8 часа. Иако не е лесно со мојот распоред“.

Жаклин не открива дали има пластични операции. И да ги има, сепак не вреди да се минимизираат нејзините заслуги за тоа како изгледа денес.