Овој популарен зеленчук го прави нашето тело да мириса непријатно

Специфичен мирис на некое тело може да предизвика не само консумацијата на месо и риба, туку и некои видови растителни производи. Претходно, експертите изјавија дека конзумирањето на големи количини месо може да предизвика мирис на телото.

„Миризбата" се формира како резултат на интеракцијата на производите за распаѓање на протеините и бактериите. Фановите на риба, зелка и аспарагус исто така можат да го имаат истиот проблем.

Сепак, според експертите еден многу популарен зеленчук предизвикува најчуден мирис на нашето тело. За кој зеленчук станува збор прочитајте на МАШКИ МАГАЗИН