По 17- годишна тешка борба со ракот: Почина пејачката на „Roxette“

Пејачката на „Roxette“, Мери Фредриксон почина на 61-годишна возраст.

Ѕвездата од Шведска постигна глобален успех во деведесеттите, со своите најголеми хитови „The Look“, „Joyride“ и „It Must Have Been Love“.

Во соопштението стои дека Мери починала во понеделник, на 9-ти декември, по долгата и тешка 17-годишна борба со ракот.

-Ти ми беше најдобриот пријател над 40 години. Веќе ништо нема да е исто- вака се прости од неа на социјалните мрежи, нејзиниот колега од бендот, Пер Гесл.

Фамилијата објави дека Мери ќе биде кремирана, последното збогување ќе биде во присуство на најблиските.