Шест знаци дека сте лоша жена

Понекогаш правиме работи што несвесно го уништуваат она што го имаме.

За жал, не сите наши постапки и навики го зајакнуваат нашиот брак/врска. Сосема е можно да се заканувате на среќата на вашето семејство секој ден, дури и да не сме свесни за тоа. Постојат многу работи што доведуваат до развод: на пример, ако премногу барате или зборувате многу преку телефон наместо да внимавате на некој близок.

Некои наши зборови и постапки можат засекогаш да ја одвратат нашата половина, да го навредат, налутат и многу повеќе. На крајот доаѓа точка на прекин и односите се уништуваат еднаш засекогаш.

Има знаци што покажуваат дека сте лош сопружник/половина, дури и ако не сте размислувале така. Всушност, според експертот за врска Сузан Винтер, признавањето на проблемот е првиот чекор за да се направи позитивна разлика. Ако можете да бидете искрени со себе и да ги потврдите вашите недостатоци, вие сте еден чекор поблизу до враќање на емоционалното здравје на вашето семејство.

Еве ги шесте знаци дека сте лоша половина:


1. Не можете да ги затворите очите на ситните грешки на партнерот

Постојаната критика на неговите мали грешки во постапки и зборови ја покажува вашата несигурност, а не љубовта. Пресудете сами: кој сака да знае дека прави сè лошо?

Секој од нас има лоши навики што можат да ги вознемируваат другите. Но, ако одлучите да живеете со оваа личност, тогаш веќе сте го прифатиле со сите свои недостатоци, па зошто сакате да го промените?

Желбата да ги контролирате постапките и мислите на брачниот другар, да ја „подобри“ неговата личност е многу спротивно на љубовта, велат психолозите.

Дали сакате тој да ги исполни вашите очекувања и стандарди? Ова е малку себично.

Наместо постојана огорченост и критика, дури и во шега, обидете се да зборувате искрено и да му помогнете ако сака.


2. Кога сте вознемирени, не се изразувате директно

Акумулацијата на незадоволство и другите негативни емоции само по себе е погрешна. Ова е уште една крајност во која не треба да спаѓате. Исто како што не треба да се критикува некој близок за секоја мала работа, така и не смее да се скрие своето незадоволство од посериозни причини.

 Ако ви се повлечат емоциите кога партнерот отворено ве навредува или флертува во присуство со друг, бидете сигурни: оваа ситуација ќе се случи повторно.

„Дури и ако сте во брак долго време и сте сигурни дека вашиот сопружник знае дека сте лукав, не треба да играте психолошка„ игра на знаење “, подобро е да ги искажете своите поплаки веднаш“, вели тренерот за врски Дејвид Бенет.

Во силните семејства, партнерите ги изразуваат своите желби чесно и отворено, така што ако се чувствувате непријатно, разговарајте со партнерот веднаш, наместо да чекате тој да претпостави сè.


3. Секогаш го придружувате вашиот партнер за време на пријателски состаноци

На почетокот, сакате да бидете заедно цело време и тоа не ве спречува вас или вашите познаници. Но, на крајот, без да му дадете никаква слобода, ќе изгледате како куче за поводник.

Желбата да ја поминете секоја слободна минута заедно е показател дека сте зависни од партнерот и имате мала самодоверба. Блиските односи се добри, но само додека не станат опсесивни и не започнете да ја задевате вашата половина.


4. Секогаш сакате да „победите“ во караницата

На здравиот однос му е потребен компромис. И, ако секој пат кога ќе наидете на судир со сопругата, на секој начин се обидувате да „победите“ и да ги завршите работите како што сакате. Тогаш ја ризикувате вашата врска сериозно.

Човекот кој секогаш го држи последниот збор во спорот, бракот го смета за бојно поле, освојување. Ако постапувате на овој начин, тогаш не ја покажувате својата љубов кон вашиот сопруг, туку обидете се да ја зголемите вашата самодоверба, да ја почувствувате моќта.

Следниот пат кога сакате да победите во спор, запрашајте се зошто ви треба и обидете се да „попуштите“.


5. Ако вашиот сопружник има лош ден, вие само советувајте го за да го надмине тоа, бидете негова подршка

Дури и ако не знаете друг начин да го подржите сопругот, немојте да мислите дека пријателсото тапкање на рамо може да му помогне. Ако тој е тажен и вознемирен, нема да го расположите велејќи: „Сè ќе исчезне“ и „Ајде, престани да плачеш!“ Или вакво нешто.

Многу мажи се прилично ранливи и ако не го тешите кога е болен од душата, тој може да го сфати како рамнодушност и незаинтересираност. Во овој случај, човекот смета дека треба да ги задоволите вашите потреби, и кога се појавуваат проблеми и тој итно му е потребна поддршка, вие не сакате да ги задоволите неговите потреби.


6. Цело време сте вклучени на телефон, дури и ако сте само вие двајца

Денес, невозможно е целосно да се откаже од употребата на телефонот, но во некои периоди, комуникацијата на социјалните мрежи може да предизвика сериозни несогласувања со партнерот.