Шест знаци дека вистински ве сака

Да се ​​каже „те сакам“ и навистина да сакаш некого се две различни работи. Од каде знаеме дека личноста што ја избравме е сериозна со нас и не се обидува да нè победи со убави зборови?

Секогаш е близу

Тој се обидува да помине што е можно повеќе време со вас. Тој доаѓа во канцеларијата за време на паузата за ручек, сака да биде со вас за време на вашите одмори и се обидува да биде близу до вас во секое слободно време, сонува да патувате заедно… Сето ова зборува за една работа - вашиот партнер е сериозен за вас.

Почнува да ги решава вашите проблеми

Почнувајќи од шопинг до работни проблеми - мажот до вас се обидува да ви го олесни животот. Тој сака да се дружите и само да се насмеете и да уживате секој ден. Овој вид на став е можен за оние што навистина ги сакаме.

Ги запамтува дури и на најмалите детали

Тој се сеќава на најмалите работи што ги спомнавте, а потоа се обидува да направи да се чувствувате  удобно. Некогаш спомнавте дека обожавате да читате романи и тој веќе ви купил подарок - најновиот бестселер. Честитки, тој е сериозен во врска со вашата врска.

Заинтересиран е за вашето семејство

Се грижи за мајка ти и се труди да помогне ако може ако има потреба бидејќи се разболела, а сестра ти има важен универзитетски испит и и помагаво учењето со пронаоѓање на потребните материјали. Тој наоѓа време да праша како се вашите најблиски, и доколку е потребно, тој е дури и подготвен да им помогне, исто како што би ви помогнал вам.

Тој започнува да прави работи кои ве интересираат

Дури и ако тој никогаш не бил заинтересиран за ликовна уметност, на пример, тој ќе ги проучува сите правци во сликарството откако ќе научи дека тоа е вашата страст. Без страв, тој ќе започне да открива нови сфери и да стекне хоби ако тоа е важно за вас. Така ќе имате уште повеќе заеднички нешта.

Се грижи за вашето здравје

Ве потсетува дека надвор врне и дека треба потопло да се осетите.  Тој внимателно ја обвива шамијата околу вратот кога ќе дува силен ветер надвор и ви купува витамини за да го зајакнете имунитетот. Тој се грижи како се чувствувате, а вашето здравје не е помалку важно од неговото. Во овој случај, не се сомневајте, тој навистина ве сака.