Уште нероден ја спаси: Братот ѝ помогна на сестрата да преживее

Петгодишната Кејти Требинг е родена со крвно нарушување што предизвикало таа да оди на трансфузија на секои три недели. Нејзе ја спаси генетски направениот брат.

Девојчето е родено со анемија „Дијамант Блекфан“ или нарушување на коскената срцевина, кое напаѓа 30 од родени четири милиони новороденчиња во САД и Канада. Ова значи дека нејзиното тело никогаш не можело да произведе црвени крвни клетки.

Целиот текст го имате на Машки магазин