(ВИДЕО) Оваа жена вози велосипед со брзина од 300 км на час

Феноменален потег ја смести Денис Мулер Коренак во Гинисовата книга на рекорди. Оваа жена пред неколку месеци се одлучи да стане најбрзата жена на велосипед. Таа го закачила својот велосипед на супер брз автомобил, кој ја влечел, а потоа ја пуштил со брзина од скоро 300 км/ч.

Иако ова бил ризичен потег, Денис успеала да остане на својот велосипед и да ги засени сите они кои го обожаваат овој спорт.

Видеото погледнете го на МАШКИ МАГАЗИН