Демонстрантите ја истрижаа и офарбаа градоначалничката: Сакаа да се одмаздат

Винто - Граѓаните на Ла Паз, незадоволни од ситуацијата во Боливија, излегоа на улиците низ државата за да протестираат против акутната влада.

Како главна причина за протестот, демонстрантите ја наведоа наводната нерегуларност на изборите на кои победи Ево Моралес.

Покрај Ла Паз, најдинамично беше во Винто, каде граѓаните ја нападнаа градоначалничката Патриција Арче, која беше извлечена на улица, ја посипаа со црвена боја, а потоа и ја исекоа косата.

Винту, град со 60.000 жители, е преплавен со маскирани луѓе кои го опустошија градот со стапови.

Погледнете на Машки Магазин