Го гледав со Нобелова награда: Директорот на Математичката гимназија не може да го прежали најдобриот ученик

„Светот изгуби еден вонсериски талент. Можев да го видам со Нобелова награда во рака. Секогаш со насмевка на лицето, беше потполно уверен дека ќе ја победи болеста. Ги положи испитите и беше најдобар студент на Кембриџ, се дружеше, излегуваше, помагаше на помладите студенти, патуваше, како да не му е ништо. Има нешто во тоаа што најдоброто секогаш заминува порано.“

На овој начин директорот на Математичката гимназија во Белград, Срџан Огњановиќ зборува за смртта на својот поранешниот ученик и најдобар ученик на ова училиште, Михајло Спортиќ, починал по 2 - годишната борба со карцином на белите дробови.

Целата приказна која ќе ви ги скрши срцата на Хаштаг.мк