Мајка му го оставила на 7 години: 11 - годишниот Дејан живее тежок живот

Претажна приказа која доаѓа од Долни Агич кај Нови Град. На рамениците на 11 - годишниот Дејан Зориќ, се натовариле сите неволји на овој свет. Момчето пред четири години останало само, бидејќи неговата мајка го напуштила. Мајката со себе ја зела сестрата на Дејан и од тогаш момчето само двапати ја видело мајка си.

Целата приказна и како да му помогнете на Дејан, прочитајте на Хаштаг.мк