Maкедонец ќе се обиде да го премине Атлантикот со едрилица

Борјан Пановски, по професија банкар кој живее во Њујорк веќе 13 години, ќе се обиде да стане прв Македонец кој го преминал Атлантикот со едрилица, пишува ФАКТОР.

Тој ќе биде дел од шестчлената посада на бродот што ќе учествува на годишната регата Атлантско рели за крузери (Atlantic Rally for Cruisers), што ќе стартува на 24 ноември. 

Целиот текст го имате на Фактор.мк