Од денес имаш татко: Свадбениот завет за својата поќерка ги расплака сите

Jimmy Gisondi напишал два завета за својатасвадба, еден за својата нова сопруга, а другиот за неговата поќерка, вториот завет ги расплакал сите на свадбата.

„Оливија, од денес па натаму, ветувам дека секој ден ќе те потсетувам дека си сакана. Ветувам дека ќе те научам, ќе те водам и почитувам додека сум жив. Ветувам дека ќе се однесувам со тебе како да си мое дете и со задоволство кажувам дека си моја ќерка. Од денес па натаму, ти навистина ќе бидеш мојата ќерка и втората љубов во мојот живот. Оливија, те сакам, рече Jimmy Gisondi во заветот кој го напишал за својата нова поќерка.Брачна двојка од Америка се венчала на фарма во Пенсилванија.

Додека тој зборуваше, на сите им потекоа солзи, особено на неговата нова сопруга Келси и 9-годишната Оливија.

Келси рекла дека знае дека Џими ќе прочита нешто на Оливија, но не знаела што.

„ Бев самохрана мајка практично од првиот ден. Ова беше нешто за што отсекогаш сонував, но не мислев дека некогаш ќе се случи. Делот што најмногу ме импресионираше беше кога ја нарече Оливија втората љубов во неговиот живот. Да се ​​има човек кој го сака вашето дете како тебе, е навистина неописливо чувство за мене “, рече Келси.

Џими никогаш не се двоумел дали и за Оливија треба да даде завет.

„Бидејќи веќе ја видов како моја ќерка, и се омажив за нејзината мајка, сакав таа тој ден да се чувствува како посебна како Келси и нејзе да и дадам моментна еден таков посебен ден“, рече Џими, додавајќи дека емоционалната реакција на Оливија на заветите му значела „сè на светот“ затоа што му потврдила дека и таа го сака онолку колку што и тој неа.

За да го направи денот уште по запаметен, Џими и подарил на Оливија ѓердан на кој билоизгравирано нејзиното име и датумот на свадбата, а на ѓерданот бил вметнат и скапоцен камен од месецот на нејзиното раѓање.

Џими и Келси се познаваат уште од градинка, но изгубиле контакт со годините. Потоа, во 2017 година, тие се поврзале преку Фејсбук и „остатокот е историја“. Веднаш се родило љубов, а Келси наскоро сфатила дека тој ќе биде одличен очув за нејзината ќерка.

„Тој веднаш сакаше да 'семејни работи'. Еден од нашите први заеднички излегувања беше во куглана, а тие двајцата подоцна отидоа да играат аркадни игри. Нивните насмевки беа бесценети. Покрај тоа, тој беше заинтересиран за сè и сакаше да биде вклучен во сè; состаноци за родители, посети на доктор и слично. Таа дури го покани Џими на настанот танц во училиштето татко и ќерка,  кога сфатив колку значеше за неа “, рече Келси.

Во текот на последните две години, Џими и Оливија станаа многу блиски, а тој ја нарекува „прв асистент“.

Таа всушност оди секаде каде што оди и тој, а особено обожаваат кога сами двајцата одат во профдавница по намирници и уживаат во одделот „Направи сам“.