Ослободете се: Три работи во домот кои носат несреќа

За фенг шуи честопати луѓето мислат дека е начин на уредување на домот кој содржи многу мистичност во себе. Всушност фенг шуи е еден вид уметност и наука која се занимава со протокот и кружењето на енергијата на животот наречена Чи која е зависна од Јинот (позитивната енергија) и Јангот (негативната енергија). 

Според фенг шуи постојат предмети во домот што предизвикуваат негативна енергија и носат несреќа. Дури се смета дека некои предмети носат болести. Станува збор за нишалка, зелена боја на sидовите и скршен или расипан часовник.