Светската учителка-водителка: Кога луѓето ќе ви покажат кои се, верувајте им на прва

- Се сѐ враќа, се сѐ плаќа. 

- Вие сте творци на сопствениот живот. Не дозволувајте им на други да го пишуваат сценариото.

- Што и да ви направиле во минатото, тоа нема моќ во сегашноста. Вие сами на тоа му давате важност. 

- Кога луѓето ви покажат кои се, верувајте им на прва. 

- Нервирањето е губење време. Искористете ја истата енергија така да направите нешто околу тоа што ве нервира.

- Она во што верувате има поголема моќ од она за што сонувате, што го посакувате или се надевате. 

- Ако единствената молитва која ја изговарате е -фала, тоа е доволно. 

- Среќата која ја чувствувате непосредно е поврзана со љубовта која ја давате. 

- Промашувањето е предупредување да се свртите во друга насока. 

- Ако изберете опција која оди против се што веруваат другите, светот нема да пропадне. 

- Верувајте им на своите инстинкти. Интуицијата не лаже.

- Сакајте се себе, а потоа научете да ја ширите таа љубов во секоја средба со другите. 

- Дозволете страста да биде мотор на вашата професија. 

- Љубовта не боли. Тоа е многу добро чувство. 

- Секој ден донесува шанса за нов почеток. 

- Мајчинството е најтешка работа на светот. Жените мора да го кажуваат тоа секаде.  

- Сомневањето значи: Немој. Не мачи се. Не одговарај. 

- Кога не знаете што да правите , смирете се. Одговорот ќе дојде. 

- Неволјата не трае засекогаш.