Поклон до земја: Нејзинот згасна, но спаси три животи

Веста дека за прв пат во историјата на нашата земја се изврши трансплантација на срце од починат донор ја сплоти земјава. Синоќа, доцна во ноќта околу 02:00 часот се слушна силно ракоплескање по успешниот операционен зафат на тимот кардиолози од повеќе клиники, по успешната трансплантација на срце од починат донор.

Овој момент е огромен успех за медицината кај нас, но и голема човечност на семејството на трагично загинатата Емилија Динева. Синоќа, нејзиното срце спаси човечки живот, а исто така и нејзините бубрези се донирани на лица кои беа на листата на чекање, можеби и со години.

Поклон до земја, на нејзиното семејство, кое во овие тешки моемнти за нив, несебично и со големо срце одлучило да донира нејзини органи, за да се спасат човечки животи.