Изострено перо

,,Доволно молчев''

„На ова завршуваме, од сега ќе е различно, навикни се така и молчи. На сè што ќе кажам, ти молчи. И ќе биде подобро.“

МОЈОТ ДОМ

Едно небо. Една галаксија. Една куќарка. Една соба. Една улица. Една приказна. Едни очи. Една насмевка. Еден двор. Еден град. Една држава. Едно срце. Една викендичка, еден здив, или што било. Различни домови, различни имиња. А мојот дом е твоето

РАДИО и ЉУБОВ

Драги дами, Во нашата рубрика на ,,Поезија'' , чест ни е да Ви го претставиме нашиот нов соработник- Јован Илиески , млад и успешен автор на веќе четири литературни дела позади себе

Сања Атанасовска: минута презир

Им дадов години со љубов, а ми вратија со минута презир. Си ја гледам несреќата во истуреното кафе си го живеам животот со прашања без одговор.

Кажи дечко?!!

Од мала бев висока. На 11 години бев 173 см со четриесче ноџуленценце. Големо дете машала машала. Додека не им допораснав до 180 см со четрстројче перајче. Тогаш на поминување ми се обраќаа со ЕЈ ДЕЧКО, ме прашуваа да не сум повторувала одделение… Те