Понеделнички муабет со Ана Бунтеска

Sorry seems to be the hardest word

Дозволено е да грешиме, грешките се нашиот најголем учител и потсетник на тоа до кај сме со сопствениот раст. Додека учиме од нив, има надеж!

Љубов ли е ова или панаѓур?

Станав роб на сликата за љубовта која е токсична за личноста која се борев да станам и сум. И не! Никој не ми е виновен за тоа. Не прифаќајте панаѓур наместо љубов!

Да ти пукне…филмот

Филмот кој го живеете нека стане филм кој ви е веќе изгледан и чиј тек го знаете! Сменете нешто во себе и за себе. Дозволете си да се смеете на животот и да го дишете со полни гради. И бидете чесни! Кон себе и кон сите околу.

Новогодишна ре(в)(з)олуција

Драги мои, не чекајте! Не си барајте оправдувања за да го одложите она што сакате да го направите за себе. Не барајте некој да ви одобри дека е во ред да ги стокмите работите онака како што вам ви е убаво и потребно.

Зошто ме боли Февруари

Од целата куќа најмногу ја сакав визбата. Со истиот распоред како и горниот дел од куќата, ама со посебна приказна. Мирисот уште на самиот влез...газија, влага, дрва и книги.

Mother Knows Best

Откако станав мајка, почнав многу повеќе да ги разбирам постапките на мојата, за која велев “јас кога ќе бидам мајка, ова никогаш, ама никогаш нема да го правам”. И сега се фаќам себе како ги повторувам истите реплики кои сум ги слушала од мајка ми.

Новогодишна ре(в)(з)олуција

Драги мои, не чекајте! Не си барајте оправдувања за да го одложите она што сакате да го направите за себе. Не барајте некој да ви одобри дека е во ред да ги стокмите работите онака како што вам ви е убаво и потребно. Не чекајте чуда да се случат!